Rustig aan
Van Ølensvagen naar Odda, wat weer een prachtige route langs fjorden en mooie meren en een waterval: Langfloss Opp bij de Akratfjorden.
In Odda grote camperplaats aan het fjord, met veel, heel veel Noren... Pinksteren vieren met veel bezoekers met personenauto, enfin wij mooi plekje in de zon. Vanaf hier was het plan de Trolltunga hike te gaan doen.
Maar bij de toerist info hing A4 met de mededeling dat als men de hike ging doen, men door sneeuw moest en winterkleding aan moest en stokken mee moest nemen....hiken van 20-28 km....eh, dus niet! De Preikestolen zit nog van gisteren in onze knieën en dus verstandig gedacht: doen we niet. We gaan morgen verder rijden .
We zijn aangekomen op een camping bij Voss : Tvindecamping aan de voet van een grote waterval. Hierheen weer prachtige route, maar sommige stukken weg erg smal en dat vind Oeli niet echt fijn. Soms moet iemand achteruit of wachten tot men gepasseerd is. En dan is de bus toch wel breed.
Op gegeven moment was er in de tunnel midden in de berg een rotonde...zo bizar.
Morgen gaan we naar Skjondel aan het Sognefjord. Voor 1 nacht op parkeerplaats en dan verder naar Trondheim
We genieten volop en hebben nu 2 dagen van 23-25 gr gehad! En om 24 uur is het nog licht buiten..... als we gaan slapen doen we alle vouwgordijnen dicht en dan gaat het, helemaal donker wil niet. Maar we slapen prima.
Sandra:8 juni 2022Gewoon prachtig!
Afke Reitsma:8 juni 2022Wat een bijzondere ervaringen doen jullie op. Tja, sneeuw en ijs, daar zit je nu niet meer op te wachten. Wij zijn net terug van een weekje Terschelling met de boot, harde koude wind, zon en 2e pinksterdag regen, regen en veel harde wind. Nu weer thuis. We kwamen jullie buren ook tegen op Terschelling, zij waren er met hun nieuwe boot. Veel plezier nog en lieve groet van ons. Marten en Afke