Eind van fantastische reis
24 juni 2025 - Sneek, Nederland
Na de Sunsettour nog 2 heerlijke dagen in Broome. Vrijdagochtend om 8 uur met een bus naar Gantheaume Point en vandaar 5 km over strand terug wandelen naar Cable Beach, heerlijke wandeling! Afgesloten met koffie met knoepert van een muffin in Cable Beach Club. Zaterdag met bus naar Broome om souvenirs te scoren. Kwamen een oude openlucht bioscoop tegen van 1916 en nog steeds in gebruik. Broome is bekend om de parelkwekerij, prachtige schelpen worden voorzichtig open gemaakt en de parel eruit gehaald. De schelp wordt door Aboriginal kunstenaars gecarved, erg mooi. De parelketting, ring of wat dan ook zijn erg duur!
Zondag tegen 10 uur uit appartementje, Oeli nog even naar het strand, ik lezen bij zwembad en toen 's middags om 13.45 uur vertrokken naar Darwin. In hetzelfde hotel als aankomst. Maar nu een super luxe kamer, aparte slaapkamer en badkamer. Magnetron maaltijd gehaald bij Woolworths en rond 22 uur te bedde.
Volgende dag nog even Darwin in voor souvenirs en heerlijke ijskoffie gehad, ijskoffie was favoriet voor ons in Australië. Om 13 uur taxi en naar vliegveld, om 15.45 uur vertrokken naar Singapore...... Bye bye Australië, wat was het mooi!!!!
Na 4 uur vliegen in Singapore, hier 5 uren moeten wachten voor volgende vlucht. Dat is lang hoor,even wat rondlopen,wat eten, rondlopen .. .... Om 23.55 uur vetrokken uit Singapore, en na 14 1/2 uur aankomst Schiphol om 7.38 uur! Staan we op de bagage te wachten krijgen we een appje van Arjen: er rijden geen treinen door een bovenleiding brand! Idd tot 18 uur rijden er geen treinen vanaf Schiphol......en er zijn dan ook geen bussen te vinden......taxi genomen naar Almere en daar heeft Sandra ons vandaan gehaald!! Om 11.30 uur weer thuis in Sneek, wat fijn! Sandra haalde nog een heerlijke lunch voor ons en toen samen in alle rust rugzakken uitpakken, heerlijk lunchen , rust. Peter kwam tegen 13.30 uur ook nog langs, zo fijn, gezellig gekletst en koffie drinken.
Nu zitten we aan een biertje en glas wijn na te genieten en proberen om vanavond niet te vroeg naar bed te gaan en zo gelijk weer in het ritme van Nederlandse tijd te komen.....
Fantastisch fijne reis gemaakt, ondanks dat dingen niet door konden gaan door natuurovermacht , nu herinneringen gaan herbeleven.
Iedereen bedankt die met ons meegereisd hebben en wie weet tot een volgende reis.....
Tjitske:24 juni 2025Fijn dat jullie weer heelhuids zijn thuisgekomen. Nu maar lekker uitrusten en nagenieten.
Afke Reitsma:24 juni 2025Welkom thuis 🏡 Heerlijk om na te genieten van een fantastische reis die hebben gemaakt. Al die mooie, fijne , waardevolle herinneringen zijn goud waard 😘
Marjet:25 juni 2025Wat een mooi verslag van een super reis. Nu lekker nagenieten.