Here we go

30 mei 2025 - Jabiru, Australië

Maandag 4wd camper gehaald, wow wat een ding! Door misvatting daar te laat, maar we werden goed onthaald en alles werd goed uitgelegd .  Rond 11.30 uur op stap ri Point Stuart.  Ja , links rijden wel weer even wennen en in auto zit ook alles anders, stuur, richting aanwijzer, ruitenwissers, even zoals gezegd wennen.

Onderweg bij Shopping Mall boodschappen gedaan en toen off road naar Point Stuart.  Aankomst rond 15 uur. Goede camping met zwembad, heerlijk bij 34 gr! 's Avonds ineens bam......allemaal muskieten,  vreselijk, ben gelijk leeg geprikt , vol bulten. Veel Wallibi's hier, zo leuk .

Woensdag weer verder, pas tegen 11uur, het regende gigantisch!! We namen eerst nig even afslag naar Rockhole, aan de rivier. Doordat het zo geregend had, was de off road glibberig maar goed te doen met auto! Helaas voor Australische Andrea niet, reed achter ons en bleef vast zitte ....tja geen 4wd....wij geprobeerd hulp voor haar te regelen, bij Ranger Station,  was niemand, toen we de weg weer optreden kwam hij er net aan en ging haar helpen. Wij naar Jabiru, Kakadu National Park.  Mooie camping, zelf fijne plek uitgezocht.  Zwemmen en in de rust.

Vandaag met Arnhemland tour weggeweest, super. Tim was de reisleider en maar met 9 mensen Shaun, de Aboriginal gids gehaald. Onderweg wegen onder water, maar 4wd kan daar doorheen....bijzonder. Verder off road en zeer hobbelig.  Shaun heeft ons begeleid en van alles verteld over zijn stam, zijn land,zijn familie, en overledenen.  Dit was een zeer bijzondere dag, hij startte zijn wandeling naar de prachtige rotstekeningen met het aanzetten van een vuurtje in de berm om de goden gunstig te stellen omdat er nu vreemde mensen kwamen, terug idem om te bedanken.... We zagen prachtige tekeningen, hij vertelde wat ze inhield en sprak in zijn taal tot de goden dat het goed was dat wij hier op heilige grond waren. Na een flinke klimpartij op de top van de heilige  berg een schitterend uitzicht over Arnhemland. Geluncht met elkaar , die we eerder zelf klaargemaakt hadden met elkaar. Shaun was gek op Oeli en vooral op zijn zonnebril....wilde deze wel voor 500 australische dollar kopen, ging niet door. Rond 15 uur weer terug en toen stond de rivier nogal wat hoger dan 's ochtends,  even aanzien, maar Tim zei dit gaat lukken en dus hup weer in de bus en ja hoor daar gingen we, er stond nog 80 cm water en er leefden daar veel krokodillen..... . Ging prima dus, rond 16.30 uur weer bij camping. Fantastische dag gehad!!!

Maar..   we gaan morgen verder, maar helaas geen Gibb River Road. We hebben bericht gehad van de Goverment dat het niet mogelijk is die te rijden ivm teveel regenval de laatste dagen en het te gevaarlijk is. We gaan nu de Highway volgen ri Broome,  maar eerst nog vele andere mooie plekken. We genieten en zijn eindelijk wat geaclimatiseerd, slapen beter en de hitte is iets beter te handelen.  Jullie horen tzt weer van ons!

1. Sandra:
    30 mei 2025
    Geweldig! Wat n verhaal, wat een belevenissen. Wij genieten er ook van! Liefs, Sandra
  2. Marjet:
    30 mei 2025
    Wat een ervaring genieten daar.Hier alles oké
    Groetjes Marjet
  3. Saskia Wolt:
    30 mei 2025
    Wat mooi! En wat een avontuur, door het water…ik geniet mee!!
  4. Afke Reitsma:
    30 mei 2025
    Wat een avonturen nu al beleefd, maar ja, daar kwamen jullie toch ook voor. 😊 Super jeuk om je verslag te lezen Petra en zo beleven wij het ook een beetje mee. Succes met jullie avonturen reis! 😘
  5. Lazine:
    30 mei 2025
    Fantastisch, wat een bijzondere reis en landschap en wat een ervaringen daar.
    Wij genieten met jullie mee en ik geniet nu iets dichterbij in Albanië-Noord-Macedonië!😅
  6. Aukjeboekhout:
    30 mei 2025
    Super, wat weer een belevenissen. En de auto kan het hebben en de passagiers dus ook. Nog vele mooie ervaringen op doen, dan komt er vast weer een mooi verslag. Het ga jullie goed, zonnige groet. Hoi
  7. Nelleke:
    30 mei 2025
    Prachtige foto’s en al heel veel gezien en meegemaakt . Bijzondere aboriginal kunst. Jammer dat jullie gibb river road trip niet mogelijk is, maar er is nu ook vast veel moois te zien. Heel veel plezier maar weer. Tot snel horens 🥰
  8. Gerbrich:
    2 juni 2025
    Wat leuk om over jullie avonturen te lezen, nu al een bijzondere reis! Maar jeetje, wat jammer dat de Gibb River Road niet toegankelijk is. Hopelijk genieten jullie ook van de alternatieve route, dat brengt vast en zeker ook veel moois. Veel plezier! Groetjes, Gerbrich